Професійні консолі чи офісні меблі?

травень 18, 2023

Існує багато переконливих аргументів на користь професійних консолей у порівнянні з офісними меблями в критичних застосунках, як, наприклад, диспетчерські центри. Диспетчерські приміщення – це спеціальні зони установ чи організацій, де здійснюються надважливі операції. Часто їх оператори приймають рішення, що стосуються життя чи смерті, і ніщо не має порушувати їх зосередженості і уваги.

Їх функції такі вагомі, що ISO впровадили спеціальний стандарт з розробки диспетчерських кімнат: ISO-11064 детально висвітлює головні фактори, які стосуються диспетчерських консольних меблів та конфігурації приміщення. Компанія Winsted проектує свої продукти у відповідності з цим стандартом.

Нижче наведені основні переваги спеціальних професійних консолей над стандартними офісними меблями.

Консолі Winsted створені для підтримки великої кількості обладнання (монітори, персональні комп’ютери і т.д.), залишаючись при цьому коректними з точки зору ергономіки. Кожен оператор може працювати з 4-6 чи більше моніторами одночасно. Консолі Winsted забезпечують їх установку в різноманітних конфігураціях. В той же час, офісні меблі оптимізовані для роботи лише з одним чи двома моніторами: додавання наступних значно знижує показники ергономічності. В критичних просторах оператор не має права пропустити будь-яку інформацію, але традиційні меблі суттєво підвищують ризик подібних випадків.

Іншим аспектом завантаження обладнанням є розміщення системних блоків та периферійних пристроїв. У спеціально розроблених консолях Winsted ПК безпечно зберігаються за зачиненими на замок дверцятами в базі виробу. Шанси зупинки роботи диспетчерської через пошкодження обладнання чи від’єднання кабелів практично рівні нулю. В традиційних офісних меблях також може бути передбачений тримач ПК, але він не забезпечує захисту обладнання та не призначений для розміщення кількох блоків без зниження ергономіки простору для колін.

В правильно продуманій консолі (як-от Winsted Sight-Line) пропонується кілька рівнів кабельного менеджменту. Вона дозволяє рознести високо- та низьковольтні траси (живлення і дані), та забезпечує приховану прокладку кабелю безпосередньо до користувацьких інтерфейсів. Офісні меблі не створені для подібних цілей. З переважно невеликою кількістю обладнання в офісному просторі, такі вироби не здатні витримувати значне навантаження. В диспетчерському центрі, особливо під час інцидентів з обладнанням, зрозумілі і ефективні кабельні підключення можуть мінімізувати час простою, викликаний необхідністю заміни чи нарощування апаратного забезпечення.

Диспетчерські простори використовуються 24 години на добу і 7 днів на тиждень, справляючи значний стрес на обладнання, що в них розміщене. Консолі Winsted створені для роботи саме в таких умовах. Вдалий дизайн із застосуванням стальних структур і зносостійких матеріалів дозволяє значно продовжити строк експлуатації порівняно з офісними меблями. В той же час, останні розробляються для стандартного робочого дня у 8 годин та з 2 вихідними на тиждень, що майже втричі зменшує їх термін служби. Поломки меблів в диспетчерській супроводжуються серйозними перебоями в роботі операторів та можуть призвести до важких наслідків.



На відміну від офісних меблів, на консолі Winsted надається гарантія в т.ч. за умови постійного використання 24/7. Навіть якщо знайдеться постачальник, що гарантуватиме якість продукту за таких умов, він, скоріш за все, не матиме необхідної інфраструктури для ремонту і заміни у визначений час, як це можливо з професійними консолями. Такі ситуації призводять до зниження працездатності центру на занадто довгий час.



Диспетчерські консолі Winsted підтримують фронтальний та задній доступ до системних блоків та обладнання, змонтованого в стійку. Це дозволяє спеціалістам IT департаменту та іншому обслуговуючому персоналу здійснювати ремонт, заміну чи оновлення вузлів без зупинки роботи всього центру. Традиційні офісні меблі не передбачають активностей такого типу і збільшують час простою.



Іншим важливим фактором в диспетчерському просторі є можливість зміни конфігурації меблів у відповідності до майбутніх вимог. Традиційні меблі з дерева, клею та саморізів не мають такої гнучкості в дизайні. Консолі Winsted з металевою структурою дозволяють змінювати форму та розміщення існуючого рішення без необхідності починати все спочатку. Хоча користувач не може передбачити всі майбутні потреби, він може обрати продукт, що буде настільки гнучкий, наскільки це можливо.

 

Контакти